Főoldal
 Miserend
 Vendégkönyv
 Események
 Linktár
 Kórházlelkészség története
 Aktuális programok
 Csoportfoglalkozások
 Képtár
 Kapcsolatfelvétel

Kórházlelkészség története

A KÓRHÁZLELKÉSZSÉG BEMUTATKOZÁSA:

A Debreceni Katolikus Kórházlelkészséget 2002. augusztusában alapította Bosák Nándor Debrecen-Nyíregyházi és Dr. Keresztes Szilárd Hajdúdorogi megyéspüspök a Kenézy Gyula Kórház és RI. vezetőivel történő megállapodás után. A kórházlelkészség célja - bekapcsolódva az intézményben már működő Kórházlelkészi Szolgálat munkájába - a megyei kórházban ápolt katolikus betegek jobb lelkipásztori ellátása, illetve ökumenikus jelleggel bármely beteg vagy hozzátartozója, valamint a kórházi dolgozók (orvosok, nővérek) ingyenes lelkigondozása.

A kórházban meghatározott időben - a különböző osztályokon - Biblia- csoportok, gyász-csoport, szenvedélybetegek csoportja, ima csoport, filmklub is működik. Lehetőség van napi istentiszteleteken való részt vételre, vallásos könyvek kölcsönzésére, lelki problémák megbeszélésére, egyéni vagy közös imára, szentségek kiszolgáltatására a betegágy mellett is.

A KÓRHÁZLELKÉSZ BEMUTATKOZÁSA:

Laczkó Zsolt vagyok. Miskolcon születtem 1966-ban. Teológiai tanulmányaim (Pázmány Péter Katolikus Egyetem) végeztével 1992-ben szenteltek a Hajdúdorogi Főegyházmegye papjává. Kórházlelkészként a Debreceni Egyetemen mentálhigiénés szakember diplomát szereztem, szakvizsgát tettem és családterapeuta is lettem. Nős vagyok, 2 gyermekem van.

Eddigi Állomáshelyeim:

1992-1995: segédlelkész Nyíregyháza-Belvárosi parochián,

1995-1996: segédlelkész Budapest Rózsák-terén,

1996-1999: parochus az abaúji Pere egyházközségben,

1999-2002: segédlelkész Debrecenben,

2002-től: kórházlelkész Debrecenben.


©a Debreceni Katolikus Kórházlelkészség, 2008. Minden jog fenntartva!
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu